FAQ’s ΓΙΑ SMART BUILDING

Τα δομικά υλικά που προδιαγράφονται στην μελέτη και εφαρμόζονται στην κατασκευή είναι χαμηλής ενσωματούμενης ενέργειας κατά το στάδιο της παρασκευής τους. Οι μέθοδοι με τις οποίες συνδυάζονται κατά την εφαρμογή τους στα στάδια κατασκευής επιτυγχάνουν κτίριο με χαρακτηριστικά υψηλών συνθηκών διαβίωσης – υγιεινής (θερμοκρασία, υγρασία, ηχομόνωση, διαπνοή, υγρομόνωση) και ελάχιστης απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για την ενεργειακή απόδοση των κτίριων (ΚΕΝΑΚ) τα κτίρια κατηγοριοποιούνται βάσει της συνολικής ενέργειας που καταναλώνουν. Η ολοκληρωμένη γνώση σύγχρονων πιστοποιημένων υλικών σε συνδυασμό με την ορθή εφαρμογή τους προσφέρουν όχι μόνο φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά και εξασφαλίζουν κτίρια χαμηλής απαίτησης ενέργειας τα οποία αντιστοιχούν στις υψηλότερες κατηγορίες κατάταξης (μέχρι και Α++) με όλα τα συνακόλουθα πλεονεκτήματα.

Η μελέτη βασίζεται σε απλά φυσικά αξιώματα και μηχανισμούς, τα οποία συνδυαζόμενα με τα πλέον σύγχρονα δομικά υλικά δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο προσανατολισμός, ο εξαερισμός, η σκίαση, η φύτευση, ο χρωματισμός, οι ηλιακές καμινάδες, η γεωθερμία και οι ηλιακές κυψέλες είναι στοιχεία – χαρακτηριστικά βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ναι. Εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική λύση, χωρίς κανένα γεωμετρικό περιορισμό. Επιπλέον εξασφαλίζεται υψηλή αισθητική εσωτερικών χώρων δίνοντας καθαρές επιφάνειες χωρίς προεξοχές υποστυλωμάτων και δοκών.

Δίνεται μεγάλη προσοχή στην χρήση σύγχρονων υλικών υψηλής αντοχής, εργαστηριακά πιστοποιημένων. Εφαρμόζονται καθολικές μελέτες προχωρημένων και μεγάλης ακριβείας αναλύσεων. Η μόρφωση επιτυγχάνεται με έξυπνες διατάξεις στύλων, δοκών και συνδέσεων οι οποίες συνδυάζονται με τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμούς απορρόφησης σεισμικής ενέργειας. Ο συνολικός έλεγχος απαίτησης – ικανότητας γίνεται με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς (EC8, FEMA) εξασφαλίζοντας όλα τα προβλεπόμενα επίπεδα επιτελεστικότητας.

Τα μεγέθη οικονομίας και ταχύτητας παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τη συμβατική κατασκευή, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η τοποθεσία της κατασκευής, οι τοπικές και ειδικές συνθήκες, το μέγεθος, η γεωμετρία, η επαναληψιμότητα και η χρήση της, δύναται να προσφέρει οικονομία έως και 30% και ταχύτητα μέχρι 60% σε σχέση με μια συμβατική κατασκευή.

Τα συστήματα τοιχοπλήρωσης και ο φέρων μεταλλικός σκελετός υπολογίζονται συνδυαστικά έτσι ώστε να έχουν τις προβλεπόμενες ανοχές και κατασκευαστικές λεπτομέρειες για να επιτυγχάνουν τη μέγιστη συνεργασιμότητα. Επομένως, αποφεύγεται η ρηγμάτωση που οφείλεται στα διαφορετικά μέτρα ελαστικότητας των υλικών.

Είναι μία πιο σύνθετη, οργανωμένη και διεπιστημονική διαδικασία σχεδιασμού, κατά τη διάρκεια της οποίας μελετώνται όλες οι φάσεις του κύκλου ζωής ενός κτηρίου. Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναστρεψιμότητα προτεινομένων επεμβάσεων, ώστε σε περίπτωση μελλοντικής επέμβασης για αντικατάστασή τους να ελαχιστοποιούνται ανεπιθύμητες βλάβες στο κτίριο.

Υπηρεσίες Διαχείρισης Ακινήτων